مجموع نظرات: ۴
سه‌شنبه ۱۶ فروردین ۱۴۰۱ - ۱۶:۰۵
۰ نفر

خانواده اولین و مهم‌ترین نهاد اجتماعی است که همه افراد با پا گذاشتن به این دنیا، وارد آن می‌شوند. خانواده با ازدواج زن و مرد تشکیل شده و با تولد فرزندان گسترش می‌یابد. همانطور که می‌دانید همه نهادها دارای حق و حقوقی هستند و خانواده نیز حقوق مختص به خود را دارد.

وکیل خانواده.jpg

وکیل خانواده خوب چه ویژگی‌هایی دارد؟

هیچ موسسه یا دانشگاه خاصی وجود ندارد که به افراد آموزش دهد تا وکیل خانواده شوند؛ افرادی که می‌خواهند این مسیر شغلی را در پیش بگیرند باید پس از فارغ‌التحصیلی از رشته حقوق و کسب نمره قبولی در آزمون وکالت، نوع فعالیت خود را در بخش‌های مختلف حقوق انتخاب کرده و مشخص نمایند. راه‌های زیادی پیش روی این افراد وجود دارد، آن‌ها می‌توانند وکیل مهریه، وکیل پایه یک دادگستری، وکیل طلاق توافقی و ... شوند. برخی افراد نیز پرونده‌هایی در مورد طلاق، مهریه، نفقه و ... را در زمینه دعاوی خانوادگی بر عهده می‌گیرند و به وکالت خانواده می‌پردازند.

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های یک وکیل خوب، علم، تجربه و سابقه کار در زمینه امور مربوط به دعاوی خانوادگی است. علاوه بر این، بهترین وکیل طلاق باید از معلومات و اطلاعات لازم در مورد مسائل حقوقی و مراحل دادرسی در دادگاه‌های بدوی برخوردار باشد تا در زمان دفاع از موکل خود به بهترین شکل عمل کند.

علاوه بر موارد بالا، وکیل باید قابل اعتماد، مسئولیت‌پذیر و پاسخگو باشد و اسرار خانوادگی را محفوظ نگه دارد و تمام تلاش خود را به کار گیرد تا موکلین او به حقوق قانونی خود برسند.

مطالب پیشنهادی : درخواست طلاق از طرف زن ناشزه

چند نمونه از وظایف یک وکیل خانواده

چند نمونه از وظایفی که می‌توانید از وکیل خانواده انتظار داشته باشید عبارتند از:

  • اگر هر کدام از طرفین دعوی نخواهند در دادگاه حضور پیدا کنند، با وجود وکیل مهریه و خانواده نیازی به مراجعه آن‌ها به مرجع قضایی نخواهد بود. این وکیل به عنوان نماینده خواهان یا خوانده، در محاکم دادرسی حضور بهم رسانده و به پرونده رسیدگی می‌کند.
  • وکیل می‌تواند بعد از اخذ وکالت، جهت خرید یا فروش اموال (چه منقول و چه غیرمنقول)، حضور در جلسات برای مزایده یا حتی سرمایه‌گذاری به عنوان نماینده فرد اصلی اقدام نماید.
  • وکیل می‌تواند به اعضای خانواده مشاوره حقوقی ارائه دهد و در صورت بروز هرگونه مشکل در مسائل دعاوی خانوادگی، کیفری و ... وکالت آن‌ها را بر عهده گیرد.

مشاوره حقوقی خانواده چیست و چه زمانی مورد نیاز است؟‌

همانطور که گفتیم، ارائه مشاوره حقوقی به اعضای خانواده نیز یکی از وظایف وکیل خانواده است. این بدان معناست که برخی از مشکلاتی که میان اعضای خانواده به وجود می‌آید را می‌توان بدون نیاز به مراجعه و دادگاه و دخالت قانون، از طریق مشاوره حقوقی خانواده حل و فصل نمود.

وکیلی که به خانواده مشاوره حقوقی می‌دهد باید در این خصوص علم کافی را داشته باشد و با توجه به تجربه و مهارت خود در این زمینه، به راحتی مشکلات حقوقی خانواده را حل کند.

دعاوی خانواده با بیشترین مراجعه به دادگاه

مهریه یکی از بیشترین موارد دعاوی خانواده است. مهر متعلق به زن بوده و او می‌تواند هر زمان که خواست، آن را دریافت نماید. در طلاق توافقی زن می‌تواند مهریه را ببخشد و این امر مورد تأیید دادگاه نیز قرار گیرد. مرد می‌تواند مهریه را به صورت قسط یا نقد بپردازد.

یکی دیگر از رایج‌ترین اختلافات خانواده‌ها، بر سر حضانت فرزند اتفاق می‌افتد. طبق قانون، پسران بالای ۱۵ سال و دختران بالای ۹ سال از حضانت والدین خارج بوده و دادگاه برای آن‌ها کسی را مشخص نمی‌کند. اما در صورتی که فرزند زیر ۷ سال باشد حضانت او بر عهده مادر و بعد از آن، بر عهده پدر خواهد بود.

نفقه فرزند نیز یکی از دعاوی خانواده با بیشترین مراجعه به دادگاه است؛ پرداخت نفقه فرزند به صورت کلی بر عهده پدر بوده اما در شرایط خاص می‌توان با توافق و امضای تعهد، آن را بر عهده مادر گذاشت.

استرداد جهیزیه یا پس گرفتن جهیزیه نیز از مسائل مهمی است که افراد بعد از طلاق با آن روبرو می‌شوند. اگر میان زوجین و خانواده‌های آن‌ها در رابطه با پس گرفتن جهیزیه چالش‌هایی ایجاد گردد، آن‌ها می‌توانند با تشکیل پرونده در محاکم قانونی و کمک گرفتن از وکیل خانواده، جهت استرداد جهیزیه اقدام کنند.

یکی از حقوق مالی که در ایران برای زوجه در نظر گرفته می‌شود، اجرت‌المثل ایام زوجیت می‌باشد. تبصره ماده ۳۳۶ قانون مدنی زوجه به این امر می‌پردازد و طبق آن، زوجه می‌تواند اجرت‌المثل کارهایی که از وظایف شرعی او نبوده و به دستور زوج آن‌ها را انجام داده، دریافت کند.

سوال : آیا مرد میتواند زن را برای همیشه طلاق ندهد؟

یک مسئله مهم دیگر در حوزه دعاوی خانوادگی، شرط نصف دارایی است که طبق آن زوج متعهد می‌شود هنگام طلاق تا نصف دارایی به دست‌آورده در زندگی مشترک را به زن منتقل کند.

چرا باید از وکیل خانواده کمک بگیریم؟

یکی از پرسش‌هایی که ممکن است برای همه پیش بیاید این است که چرا باید از وکیل خانواده کمک بگیریم؟ همه ما در نهاد خانواده به دنیا آمده و زندگی می‌کنیم و بروز اختلافات و مشکلات در چنین نهادی کاملا طبیعی است؛ اما در بعضی مسائل بهتر است از یک فرد مجرب و متخصص برای بهبود شرایط کمک بگیریم.

اکثر افراد ممکن است از حقوق خود اطلاع کافی نداشته باشند و این بی‌اطلاعی منجر به سردرگمی آن‌ها شود. بنابراین، وجود یک وکیل مجرب با علم و دانش کافی از تبصره و قوانین، می‌تواند کمک کند تا حقوق فرد پایمال نشود. اگر فردی بخواهد به دفاع از حقوق مادی و معنوی خود اقدام نماید، باید یک وکیل خوب و متخصص در کنار خود داشته باشد تا مسیر درست را در حل مشکلات قانونی بیابد و از مسائل حقوقی مطلع گردد.

گروه حقوقی تهران طلاق می‌تواند بهترین مشاوره را در زمینه طلاق، طلاق توافقی، مهریه، حضانت، نفقه، اجرت‌المثل و دعاوی خانواده به شما بدهد. علاوه بر این، گروه وکلای دیوان نیز با داشتن مجرب‌ترین وکیل دیوان عدالت اداری، به حل مشکلات مربوطه کمک خواهد کرد.

وکیل بازنشسته دیوان عدالت اداری می‌تواند بهترین مشاوره‌ها را در این زمینه ارائه دهد و از پایمال شدن حق و حقوق شما جلوگیری کند؛ البته در این زمینه مشورت با قاضی بازنشسته دیوان عدالت اداری نیز خالی از لطف نخواهد بود.

برای اطلاعات بیشتر در زمینه حقوقی و آشنایی با بهترین وکیل زمینه های مختلف به بخش حقوقی سایت کی خوبه مراجعه نمایید.

اگر دوست داشتید بدانید اگر مرد طلاق ندهد چه اتفاقاتی ممکن است بیوفتد به سایت فوق مراجعه نمایید.

کد خبر 667854

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 3
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • احمد IR ۱۲:۲۸ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۷
    1 0
    در دیوان عدالت اداری هر موضوعی مطرح شود تنها جوابی که بعد از 6 ماه میدهند این است موضوع با این نهاد ارتباطی ندارد و پرونده مخطومه گردید